Danas nešto jednostavno, brzo i fino. Onako, nešto slatko za poslije ručka. Postoje različite nijanse pripreme zlevanke, zlevke...(razni su nazivi). Ja ju uvijek radim s kukuruznim brašnom, ponekad sa svježim sirom, a najčešće sa sezonskim voćem. Zato je ova, pogađate, s kupinama :)
- 3 jaja
- 6 žlica šećera
- 2 dcl ulja
- 2 dcl mlijeka
- 85 g Podravka oštrog brašna
- 170 g Podravka kukuruznog brašna
- 2 Dolcela vanilin šećera
- 1 Dolcela prašak za pecivo
- kupine
- 1 kiselo vrhnje (180 g) za premaz
Pomiješajte sve sastojke za tijesto. Pleh (32x20 cm) obložite papirom za pečenje i u njega ravnomjerno rasporedite polovicu smjese.
Po smjesi rasporedite kupine te prelijte preostalom smjesom. Po vrhu žličicom rasporedite kiselo vrhnje.
Pecite na 160 stupnjeva oko 50 minuta.
Pecite na 160 stupnjeva oko 50 minuta.
No comments:
Post a Comment