Fina, kremasta torta bez pečenja :)
Ovo je jedan od onih kolača koji se brzo pripremaju i još brže pojedu. Za podlogu u ovakvim kolačima uvijek koristim Dolceline mljevene kekse, a sastojci kreme istaknuti su već u naslovu posta :) Kao šlag na kraju ne dolazi šlag, već čokoladni ganache. Ovakvi kremasti kolači zapravo nude bezbroj kombinacija kojima se možete zabavljati. Ukoliko želite čvršću kremu, svakako preporučam da koristite želatinu (na slici je torta rađena bez iste, a kasnije sam ponovila sa želatinom i krema se definitivno bolje drži, stoga ću vam u receptu napisati mjere sa želatinom). Osim što učvršćuje kremu, želatina joj da je i pjenastu konzistenciju, poput parfea.
Podloga:
- 200 g Dolcela mljevenog keksa za kolače
- 1 žlica kakaa
- 100 g maslaca
Krema:
- 500 ml Dolcela vrhnja za šlag
- 2 vrećice Dolcela mljevene želatine
- 250 g mascarpone sira
- 250 g Lino lade nougat
- 50 g šećera
Ganache:
- 150 g tamne čokolade
- 150 ml Dolcela vrhnja za šlag
2. Vrhnje izmiksajte u šlag, a želatinu pripremite po uputama s vrećice. Mascarpone izmiksajte sa šećerom. Polovicu od ukupne količine šlaga dodajte mascarponeu i na kraju umiksajte pripremljenu (nabubrelu) želatinu. Ostatak šlaga izmiksajte s Lino ladom i dodajte drugu pripremljenu želatinu.
3. Na podlogu ravnomjerno namažite bijelu kremu, preko nje kremu s Lino ladom. Ostavite tortu nekoliko sati u hladnjaku.
4. Ganache pripremite tako što ćete čokoladu otopiti u uzavrelom vrhnju i ostaviti da se ohladi na sobnu temperaturu, a zatim preliti po površini torte. Ostavite da se ohladi.
No comments:
Post a Comment