Pages

.

Lješnjak kocke


Danas vam donosim jedan jako fini kolač. Biskvit je lagan s divnom aromom prženih lješnjaka, a cijeli kolač je kremast. Preporučam da koristite više šlaga no što sam ja (u receptu sam napisala mjeru za šlag koja je bolja od ove moje, nisam ga imala dovoljno pri ruci kad sam radila kolač).

Biskvit:

Krema:
1. Skuhajte kremu: u loncu ugrijte mlijeko, a manji dio mlijeka odvojite i izmiksajte sa žumanjcima, šećerom, vanilin šećerom i gustinom. Kada mlijeko zavrije, smanjite na najslabije i dodajte smjesu žumanjaka. Miješajte pjenjačom dok smjesa ne zgusne. Pokrijte površinu prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
2. Omekšali maslac pjenasto izmiksajte. Ohlađenu kremu još jednom izmiksajte i u nju umiksajte maslac.
3. Pripremite biskvit: lješnjake popržite na suhoj tavi, ogulite i sameljite. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg pa postepeno umiksajte šećer. Kad ste dobili sjajnu i čvrstu smjesu, kuhačom ili špatulom umiješajte mljevene lješnjake i brašno. Smjesu ravnomjerno rasporedite u namašćeni pleh veličine 20 x 30 cm. Pecite 15-20 min. na 180C (pećnicu obavezno prethodno ugrijte). 
4. Preko ohlađenog bisvkita ravnomjerno premažite kremu.
5. Vrhnje umutite u šlag i premažite. Neka kolač odstoji preko noći u hladnjaku, a sutradan ga režite na kocke i poslužite.

No comments:

Post a Comment