Mnogo je inačica popularnog kolača, danas vam donosim još jednu da si zasladite vikend. Tiramisu se brzo priprema (još brže pojede), a i praktičan je za posluživanje u čašama jer dobijete individualne porcije. S obzirom da s bliži Valentinovo i ako ste jedni od onih koji vole kakvom sitnicom obilježiti ovaj dan. ovakav tiramisu možemo nazvati prigodnim desertom za dvoje 😍
Pri izradi kreme za tiramisu uvijek obradim jaja na pari (i uglavnom ga pripremam kada imam domaća jaja, što u posljednje vrijeme stalno nastojim kupovati). U ovom receptu nisam koristila bjelanjke, od viška bjelanjaka možete napraviti šaumrole, šampite, puslice, tortu Pavlovu... svašta ☺
- 4 žumanjka
- 360 ml crne kave
- 150 g šećera
- 1 Dolcela vanilin šećer
- 2 Dolcela Šlag Hita
- 400 g mascarponea*
- 120 ml tamnog ruma
- 285 g piškota
- 2 žlice Dolcela kakaa u prahu
1. Žumanjke, šećer i vanilin šećer pjenasto izmiksajte i stvite kuhati na paru dok smjesa ne bude svjetla, gust i glatka. Pustite da se malo prohladi.
2. Mascarpone razradite mikserom i izmiksajte sa smjesom žumanjaka.
3. Šlag hit izmiksajte po uputama s vrećice i dodajte kremi, dobro sjedinite.
4. Skuhajte crnu kavu (nezašećerenu), pustite ju da se malo prphladi i dodajte rum. Piškote prelomite na počla i umočite u kavu s obje strane te stavite na dno čaše. Zatim stavite kremu, opet red piškota i završite kremom. Po vrhu posipajte kakao prahom, a kakao možete posipati i između svakog sloja kreme (izgledat će efektnije u čaši). Kremu uvijek istiskujem iz slastičarske vrećice, puno je praktičnije i na taj način ne zaprljam čašu.
Mileram (iako je malo kiselkastiji) može poslužiti kao dobra zamjena za mascarpone sir.
No comments:
Post a Comment