Pages

.

Rolice s Lino ladom i cimetom


Nešto slatko za uz čaj :)
Ovakve su rolade jednostavne za izradu, naročito ako ih radite s gotovim lisnatim tijestom (uvijek kupim ono već razvaljano). Premazala sam ga Lino ladom milk i posipala mješavinom smeđeg šećera i cimeta. Umjesto Lino lade milk možete koristiti i Lino ladu nougat pa napraviti čokoladnu verziju.
Brzo su gotove, dekorativno izgledaju i odlične su uz šalicu čaja, potražite ga ovdje. Poslužila sam ih uz Podravkin čaj jabuka s cimetom.




Lisnato tijesto ravnomjerno premažite Lino ladom. 
Smeđi šećer pomiješajte s cimetom i posipajte po tijestu. Ako želite, šećer možete izostaviti pa posipati samo cimet.
Zarolajte s obje strane prema sredini (počevši od duljih stranica pravokutnika tijesta), dok se obje zarolane strane ne susretnu na sredini. Lagano pritisnite prstima kako bi se tijesto zalijepilo te režite na šnite.
Šnite slažite položene prema dolje na papir za pečenje. Pecite na 200 C dok ne dobiju lijepu boju.

No comments:

Post a Comment