Danas vam donosim još jedan sezonski recept. U prethodnom postu spomenula sam dva Dolcelina nova proizvoda: muffins s undevom i kremu s bundevom. Jeste li ih pronašli u trgovinama i jeste li možda koji isprobali? Ja sam ovaj put koristila kremu u ovom ukusnom receptu čija je glavna tema, naravno, bundeva. Roladu sam ukrasila "duhovima" od puslica, s ozirom da nam se liži Halloween, kojemu se ja uvijek tako radujem. Kremu sam napravila s maslacem, no ukoliko želite pjenastiju verziju kreme koja malo više sliči mousseu, umjesto maslaca možete koristiti 200 ml vrhnja za šlag, kojeg ste umutili u šlag i pomiješali s kremom.
Biskvit:
- 7 jaja
- 150 g šećera
- 1 žlica Dolcela kakaa
- 3 žlice Podravka glatkog brašna
- prstohvat soli
- prstohvat Podravka mljevenog cimeta
- prstohvat Podravka mljevenog đumbira
Krema:
- 1 pakiranje Dolcela desertne kreme s bundevom
- 400 ml mlijeka
- 200 g maslaca
1.Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg s prstohvatom soli, a žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom. Žumanjcima dodajte brašno pomiješano i prosijano sa kakaom i začinima. Na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka. Smjesu ravnomjerno raposredite u pleh za pečenje dimenzija 30 x 40 cm kojeg ste prethodno obložili papirom za pečenje. Pecite na 180 C 25 min. Vruću roladu zarolajte, počevši od kraće stranice i pustite da se hladi. Za to vrijeme pripremite kremu.
2. Kremu izmiksajte s mlijekom. Maslac sone temperature izmiksajte u drugoj poudi pa sjedinite s kremom.
3. Ohlađenu roladu odmotajte, ravnomjerno premažite polovicom kreme te ponovo zarolajte. Ostatkom kreme premažite/ukrasite roladu izvana. Neka odstoji barem 3 sata u hladnjaku prije rezanja.
No comments:
Post a Comment