Pages

.

Pivske kiflice - Staropramen recept


Danas vam donosim recept u suradnji sa Staropramen pivom, za proslavu nove, redizajnirane boce koja dolazi na naše tržište :) Meni je riječ "proslava" uvijek najbolje išla uz nešto slatko pa sam u tu svrhu napravila fantastične prhke kiflice.
Ideja je bila skuhati nešto s pivom. Znate kako se kaže za kuhanje uz alkohol, malo stavš u jelo, ostatak sebi u čašu. U tome je dobar dio gušta, a znamo da pivo oduvijek ima svoje mjesto u kulinarstvu, ponajprije u slanim jelima, no ja sam bila uporna u naumu da napravim nešto slatko i dokažem da se pivo može staviti u deserte. Pivo se koristi kao marinada za meso jer ga fino razmekša, a u tijestu ima ulogu podizača, poput kvasca.


Recept je jedan od onih starih prokušanih recepata s kojim ne možete pogriješiti, naročito ako volite prhke kolačiće. Odlične su upravo za hladnije dane koji su nam stigli. U tijestu sam koristila mast jer ona daje ono što opisujemo kao "tope se u ustima", a što dulje stoje, to su bolje. Najbolje ih je čuvati u zatvorenoj (limenoj) kutiji. Kako bi užitak bio potpun, punila sam ih domaćim pekmezom od šljiva. Ovo su mi definitivno postale najdraže slatke kiflice.
Staropramen možete zapratiti na instagramufacebooku, gdje možete zaigrati nagradnu igru s jednom od najmaštovitijih nagrada koje sam do sada vidjela i za koje sam sigurna da bismo ju svi voljeli osvojiti :)


Sve sastojke sa slike iznad pomiješajte i zamijesite tijesto. Pustite ga da odmori pola sata na sobnoj temperaturi. Zatim ga podijelite na manje loptice, koje ćete razvaljati u krug. Krugove prerežite dijagonalno kako biste dobili trokute. Na početak svakog trokuta žličicom stavite malo pekmeza pa zarolajte u kiflice. Slažite ih na papir za pečenje i pecite 20 min. na 175 C. Vruće kiflice uvaljajte u šečer u prahu.
Dobar tek!



No comments:

Post a Comment