Danas vam donosim recept u suradnji sa Staropramen pivom, za proslavu nove, redizajnirane boce koja dolazi na naše tržište :) Meni je riječ "proslava" uvijek najbolje išla uz nešto slatko pa sam u tu svrhu napravila fantastične prhke kiflice.
Ideja je bila skuhati nešto s pivom. Znate kako se kaže za kuhanje uz alkohol, malo stavš u jelo, ostatak sebi u čašu. U tome je dobar dio gušta, a znamo da pivo oduvijek ima svoje mjesto u kulinarstvu, ponajprije u slanim jelima, no ja sam bila uporna u naumu da napravim nešto slatko i dokažem da se pivo može staviti u deserte. Pivo se koristi kao marinada za meso jer ga fino razmekša, a u tijestu ima ulogu podizača, poput kvasca.
Recept je jedan od onih starih prokušanih recepata s kojim ne možete pogriješiti, naročito ako volite prhke kolačiće. Odlične su upravo za hladnije dane koji su nam stigli. U tijestu sam koristila mast jer ona daje ono što opisujemo kao "tope se u ustima", a što dulje stoje, to su bolje. Najbolje ih je čuvati u zatvorenoj (limenoj) kutiji. Kako bi užitak bio potpun, punila sam ih domaćim pekmezom od šljiva. Ovo su mi definitivno postale najdraže slatke kiflice.
Staropramen možete zapratiti na instagramu i facebooku, gdje možete zaigrati nagradnu igru s jednom od najmaštovitijih nagrada koje sam do sada vidjela i za koje sam sigurna da bismo ju svi voljeli osvojiti :)
Sve sastojke sa slike iznad pomiješajte i zamijesite tijesto. Pustite ga da odmori pola sata na sobnoj temperaturi. Zatim ga podijelite na manje loptice, koje ćete razvaljati u krug. Krugove prerežite dijagonalno kako biste dobili trokute. Na početak svakog trokuta žličicom stavite malo pekmeza pa zarolajte u kiflice. Slažite ih na papir za pečenje i pecite 20 min. na 175 C. Vruće kiflice uvaljajte u šečer u prahu.
Dobar tek!
No comments:
Post a Comment