Mini palačinke na američku foru moguće je napraviti od samo dva sastojka, pogotovo ako želite zdravi doručak ili nešto brzo i slatko nakon ručka. Također su odličan način za iskoristiti prezrele banane.
Dovoljna vam je jedna banana i dva jaja po osobi. Bananu možete izgnječiti vilicom i jednostavno joj dodate umućena jaja. Palačinke su vrlo nježne teksture s obzirom da u njih ne ide brašno pa se malo razliju pri okretanju, tj. nisu super-pravilnog okruglog oblika, ali nekako sumnjam da će vam to smetati. Ukoliko želite čvršću smjesu, slobodno im umjesto brašna dodajte zobene pahiljice (koje prethodno nije potrebno kuhati niti išta, samo ih dodajte u sirovom obliku i one će povezati i učvrstiti smjesu). Obavezno koristite prašak za pecivo koji će smjesu učiniti još prozračnijom i malo podignuti palačinke, a možete im dodati i cimet i vaniliju. Prstohvat je dovoljan za ovu količinu sastojaka.
Kad su pečene, prelijte ih medom, a izvrsno idu uz Lino ladu kokos upravo zbog banane u smjesi (od kad su ju stavili na tržište, konstantno ju koristim na svim palačinkama). Lino ladu preskočite ukoliko ste se odlučili na ful ful ful zdravu verziju :D A u tom slučaju ih možete i peći na kokosovom ulju.
Za jednu osobu:
- 1 banana
- 2 veća jaja
- prstohvat Dolcela praška za pecivo
- prstohvat mljevenog cimeta
- po želji malo Dolcela vanilin šećera
Bananu zdrobite vilicom (ne smije biti većih komada, ali manji su ok). Jaja dobro umutite i dodajte smjesi. Dodajte sol, prašak za pecivo i cimet, dobro izmješajte.
Palačinke pecite na tavici na vrlo malo vrelog ulja. Za jednu palačinku stavljajte u tavu po dvije žlice smjese. Dovoljno je kratko pečenje s obje strane (čak manje od minutu). Palačinke slažite jednu na drugu i na kraju prelijte medom. Dodajte im voće po izboru.
No comments:
Post a Comment