Ljeto je još uvijek tu (zapravo se vratilo nakon kratke pauze), a za mene to znači kolač koji je brz za pripremu jer za njega ne treba pećnica. Podloga za takve kolače uvijek su keksi, a u ovom receptu krema je slična onoj za kremšnite, iako u prosjeku s nešto manje jaja i s pudingom od vanilije.
Podloga:
- 250 g keksa s maslacem
Krema:
- 6 jaja
- 200 g šećera
- 1,4 l mlijeka
- 2 Dolcela pudinga od vanilije
- 4 žlice DolcelaGussnela
- Vrhnje za šlag
1. U veći pleh za pečenje (30 ili 35 x 40 cm) složite kekse jedan do drugog.
2. Žumanjke pjenasto izmiksajte sa šećerom. Mlijeko zakuhajte. Manji dio mlijeka odvojite i u njemu razmutite puding i Gussnel. Tome dodajte izmiksane žumanjke. Kada mlijeko zavrije, dodajte mu smjesu žumanjaka i pudinga i miješajte pjenjačom dok ne zgusne.
3. Bjelanjke izmiksajte u čvrsti snijeg i umiješajte ga u vruću kremu. Neka vas ne brinu grudice, one će pridonijeti pjenastoj kremi kada se kolač ohladi. Vruću kremu ravnomjerno rasporedite preko keksa. Neka se kolač malo ohladi pa po vrhu premažite šlag.
4. Ostavite kolač preko noći u hladnjaku i sutradan režite na kocke.
No comments:
Post a Comment