Tijesto
- 300 g Podravka glatkog brašna
- 200 g maslaca
- prstohvat soli
- 2 žličice Dolcela praška za pecivo
- 5 žumanjaka
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 70 g šećera
- 1 Dolcela vanilin šećer
- naribana korica 1/2 limuna
Nadjev
- 5 bjelanjaka
- 200 g kremastog sira
- 2 Dolcela pudinga od kokosa
- 170 g šećera
- 6 žlica ulja
- 400 g kupina
+ šećer u prahu za posipanje
1. Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Hladni maslac narežite na listiće i utrljajte u mješavinu brašna. Dodajte naribanu limunovu koricu, šećer, vanilin šećer, žumanjke i kiselo vrhnje i zamijesite glatko tijesto. Podijelite ga na dva jednaka dijela. Jedan dio stavite u hladnjak na 30 min., a drugi dio u zamrzivač.
2. Tijesto izvadite iz hladnjaka i razvaljajte na papiru za pečenje na veličinu četvrtastog pleha (dimenzije cca 20 x 35 cm). Skupa s papirom prenesite u pleh. Dno ispikajte vilicom.
3. Za nadjev, bjelanjke izmiksajte s prstohvatom soli u čvrsti snijeg pa postepeno umiksajte šećer. Špatulom ili žlicom umiješajte kremasti sir, prašak za puding i ulje. Nadjev ravnomjerno raspoedite po tijestu u plehu. Po nadjevu posložite kupine.
4. Ostatak zamrznutog tijesta naribajte po vrhu.
5. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180C 30-ak minuta. Ugasite i ostavite još malo u ugašenoj pećnici.
6. Izvadite pitu da se ohladi, posipajte šećerom u prahu i poslužite.
No comments:
Post a Comment