Nakon ovih vrućina, danas napokon malo normalnije vrijeme i u skladu s time novi recept na blogu. I to čak recept za kojeg sam se usudila "zahajcati" pećnicu.
Uzela sam malu pauzu od bloga uslijed nekih drugih obaveza (koje nemaju veze s blogom i kolačima), a i uslijed ljeta kada me praktički i nema doma i nije mi baš do pečenja kolača. Rekla bih da se polako počinjem vraćati bloganju i slasticama. Tom prilikom pripremila sam nešto jednostavno i sezonski.
Kako bih si skratila vrijeme, za ovaj recept koristim kupovno i već razvaljano lisnato tijesto. Punjeno je kremom od vanilije i šumskim voćem - koristila sam svježe, ali jednako dobro je i zamrznuto od kojega možete napraviti umak i time ove "džepiće" učiniti još sočnijima.
- 500 g lisnatog tijesta
- 100 g šumskog voća (ili samo jagoda / malina)
- šećer u prahu za posipanje
- 2 žumanjka
- 250 ml mlijeka
- 80 g šećera
- 2 žlice Dolcela pudinga vanilija (umjesto pudinga može i Gussnel)
- 1 Dolcela vanilin šećer
1. Skuhajte kremu: mlijeko pomiješajte sa šećerom i vanilin šećerom i zakuhajte. Kad provrije, manji dio dodajte žumanjcima i izmiksajte. Žumanjcima dodajt ei prašak za puding ili Gussnel i izmješajte. Zatim sve prebacite u vrelo mlijeko i kuhajte miješajući pjenjačom na laganoj vatri dok ne zgusne. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi. Kad se krema ohladila, razradite ju mikserom.
2. Lisnato tijesto razvaljajte (ako već nije kupljeno razvaljano) i izrežite na manje pravokutnike. Dva suprotna ruba pravokutnika možete narezati na trakice, a možete ostaviti samo oblik pravokutnika. Na sredinu svakog pravokutnika namažite kremu, a na kremu složite voće. Ako koristite samo jagode, narežite ih na ploškice. Zatim pravokutnik zatvorite sa svake strane i pritisnite prstima kako bi se mjesto gdje ste ga zatvorili zalijepilo. Ako odlučite raditi pletenice, svaku trakicu naizmjence preklapajte preko kreme i voća.
3. Džepiće stavljajte na pleh na papir za pečenje. Možete ih premazati žumanjkom, ja nisam.
4. Pecite na 200C dok ne dobiju zlatnu boju. Tople ih posipajte šećerom u prahu.
No comments:
Post a Comment