Evo jednog konkretnog, slatkog doručka :)
Ovo su one male, "debele" palačinke, američkog stila koje se kod njih često jedu za doručak. U posljednje vrijeme dosta koristim javorov sirup za zaslađivanje pa sam ga htjela iskoristiti i na njihov klasični način - na palačinkicama. Sirup je sa divne stranice www.malinca.hr, gdje ćete u web shopu pronaći mnogo kvalitetnih proizvoda.
Pokušala sam palačinkice napraviti malo zdravijima pa su rađene s integralnim brašnom i bademovim mlijekom.
-Za 4-6 osoba-
- 135 g Podravka graham brašna
- 1 žličica Dolcela praška za pecivo
- prstohvat Dolcela sode bikarbone
- malo naribane limunove ili narančine korice
- 1 žlica šećera
- 1 Dolcela vanilin šećer
- 1/2 žličice soli
- prstohvat cimeta
- 130 ml bademovog mlijeka
- 1 jaje
- 2 žlice otopljenog maslaca
Dodaci po izboru: voće, javorov sirup, pekmez, karamela, med
1. Suhe sastojke (praškaste) prosijte i dodajte im mokre sastoje, sve zajedno umutite. Ostavite smjesu na hladnom nekoliko minuta.
2. Na tavi neljepljivog dna zagrijte vrlo malo ulja ili maslaca te stavljajte po jednu šefarku smjese na vruću tavu. Pecite nekoliko minuta s obje strane.
3. Palačinke složite jednu na drugu i prelijte javorovim sirupom te poslužite uz dodatke po izboru.
Dobar tek!
No comments:
Post a Comment