Pages

.

Tiramisu rolada


Tko ne voli rolade? Jednostavne su za pripremu,a mogu se pretvoriti od najjednostavnijeg deserta uz kavu (poput biskvitne rolade s pekmezom) u raskošan kolač (poput božićnog panja). Ako volite tiramisu, onda je ovo recept za vas. Pripremu sam dodatno pojednostavnila koristeći Dolcelinu kremu za tiramisu, proizvod kojeg sam nedavno prvi put isprobala i mogu reći da mi se sviđa. Dakako da se originalni tiramisu radi od kreme s jajima kuhanima na pari i nezamjenjivog mascarponea, no ovo je brza inačica za dane kada nemate mnogo vremena, ili pak za one koji strahuju od neuspjeha tiramisu kreme jer Dolcela garantira uspjeh u pripremi slastica :) U svakom slučaju, vrijedi isprobati!


Biskvit:

Krema:
1. Žumanjke izmiksajte sa polovicom šećera, a bjelanjke umiksajte u čvrsti snijeg s drugom polovicom šećera i prstohvatom soli. Zatim bjelanjke kuhačom, pjenjačom ili špatulom dodajte žumanjcima i umiješajte. Na kraju umiješajte oštro braštno. Biskvit rasporedite na veliki četvrtasti pleh (onaj kojeg dobijete s pećnicom) na kojeg ste stavili papir za pečenje i pecite 10 min. u prethodno ugrijanoj pećnici na 200C. Vrući biskvit zajedno s papirom za pečenje izvadite iz pleha i zarolajte ga (nemojte ga odljepljivati od papira, već zajedno zarolajte). Ako krenete rolati od dulje stranice pravokutnog biskvita, dobit ćete dulji rolat. Zamotajte ga u krpu i pustite da se ohladi. U međuvremenu napravite kremu.
2. U 300 ml hladnog mlijeka razmutite prašak za Dolcela tiramisu kremu. Miksajte dok ne dobijete gustu smjesu (ali nemojte premiksati).
3. Skuhajte crnu kavu (ja radim instanticu) s Dolcela rum šećerom. Njome premažite ili poškropite biskvit kojega ste odmotali. U ovom trenutku ga možete i posipati kakao prahom. Na biskvit ravnomjerno namažite kremu (manji dio kreme ostavite za ukrašavanje) i zarolajte. Stavite ga na pladanj za serviranje i premažite ostatkom kreme te posipajte odozgo kakaom.
4. Pustite roladu neka se ohladi sat vremena pa poslužite.


No comments:

Post a Comment