S dolaskom proljeća kao da imamo tendenciju one teže čokoladne kolače zamijeniti nekim drugim, voćnijim okusima i svjetlijim kremama. Također su s dolaskom toplijih dana dobrodošli i kolači koji ne zahtjevaju paljenje pećnice. Šarlote su izvrstan sezonski izbor, a uz to i dekorativan kolač koji može krasiti vaš uskršnji stol.
Ovaj recept spaja kokos i jagode, dva okusa koja se odlično slažu. Krema se bazira na Dolcelinom pudingu od kokosa, ukoliko ga već niste isprobali, preporučam. Otkako su puding i Lino lada kokos izašli na tržište, osmislila sam nekoliko recepata u kojima se koriste upravo ova dva proizvoda i ubrzo su mi postali najdraži recepti. Kombinacije s kremom od kokosa su brojne i na našem su stolu definitivno hit.
U posljednje vrijeme sve više koristim Dolcelinu mobilnu aplikaciju za inspiraciju receptima. Ne znam jeste li već upoznati s aplikacijom i koristite li ju za svakodnevnu inspiraciju, ili možda tražite deserte za posebne prigode? Više o aplikaciji možete pročitati na ovom linku, a možete ju instalirati na Android ili Iphone mobitele.
Podloga:
- 210 g piškota
- malo toplog mlijeka i ruma
Krema:
- 500 ml mlijeka
- 1 Dolcela Premium puding kokos
- 1 Dolcela vanilin šećer
- 6 žlica šećera
- 200 ml vrhnja za šlag
- svježe jagode
- šlag i kokosovo brašno za ukrašavanje
1. Duguljasti kalup (koristim duguljasti četvrtasti za pečenje kruha) obložite ljepljivom folijom.
2. Skuhajte kremu: veći dio mlijeka zakuhajte sa šećerom i vanilin šećerom, a u manjem dijelu mlijeka razmutite puding. Kada mlijeko provrije, dodajte razmućeni puding i kuhajte dok smjesa ne zgusne. Uklonite s vatre, površinu pokrijte prozirnom folijom i pustite da se ohladi.
3. Izmiksajte ohlađenu kremu od kokosa. Vrhnje umiksajte u šlag i dodajte kremi. Premažite malo kreme na dno kalupa. Piškote si prerežite tako da vam ne vire preko ruba kalupa i nabrzinu ih umočite u mješavinu toplog mlijeka i ruma (nemojte ih predugo močiti jer će biti premekane i raspadat će se). Poslažite piškote uz rub kalupa, a dno im utaknite u kremu. Kada ste obložili stranice kalupa piškotama, ravnomjerno rasporedite kremu u unutarnji dio. Gornji dio također prekrijte piškotama (prerežite ih kako bi vam odgovarala veličina).
4. Šarlotu je potrebno ostaviti preko noći u hladnjaku, a sutradan izvrnuti iz kalupa na tanjur za serviranje. Gornji dio premažite šlagom te ukrasite jagodama i kokosovim brašnom.
No comments:
Post a Comment