Pages

.

Nougat princes krafne


Princes krafne jedna su mi od omiljenih slastica i uvijek ih volim peći s dolaskom proljeća. Ovaj recept je jedna jako fina verzija na temu, u nougat izvedbi. S Lino ladom nougat u kremi nećete pogriješiti :)
Tijesto za princes krafne oduvijek radim po Majinom receptu (jaja se važu na mililitre) koji garantira uspješne princeze.


Tijesto:
Krema:
Još je potrebno:
  • 100 g čokolade
  • 3 žlice suncokretovog ulja
  • lješnjaci
1. Krema: Mlijeko zakuhajte sa šećerom, a 100 ml mlijeka odvojite. U njemu umutite Gussnel, jaje i žumanjke. Kad mlijeko provrije, dodajte manji dio u smjesu jaja i Gussnela, promiješajte pa sve izlijte u vrelo mlijeko. Kuhajte miješajući još nekoliko minuta dok se krema ne zgusne. Uklonite s vatre, pokrijte prozirnom folijom i pustite da se ohladi na sobnu temperaturu.
2. U ohlađenu kremu umiksajte maslac i Lino ladu nougat.
3. Tijesto: pomiješajte vodu, jaja, sol, šećer i ulje i zakuhajte. Kad provrije, uklonite s vatre i dodajte brašno. Miješajte dok ne dobijete gustu, ljepljivu smjesu koja se odvaja s rubova posude. Pustite da se ohladi, a zatim umiješajte jedno po jedno jaje. Smjesa će se isprva kada dodate jaje razdvojiti, no potrebno je stalno miješati i dobit ćete kompaktnu smjesu. Stavite ju u vrećicu sa zvjezdastim ili okruglim nastavkom i istisnite po plehu obloženom papirom za pečenje.
4. Prst namočite i lagano pritisnite vrh svake hrpice tijesta, kako ne bi zagorio pri pečenju. Krafnice pecite 35 min. na 200 C. Kad se ohlade, prerežite ih na pola.
5. Čokoladu otopite na pari i umiješajte ulje. Vrhove krafnica umočite u čokoladu i posipajte prženim, mljevenim lješnjacima. Donji dio krafne napunite kremo i poklopite vrhom.
Napomena: na kremu možete stavljati i šlag, još je ljepši kontrast i ljepše izgleda.

No comments:

Post a Comment