Pred koju godinu objavila sam na blogu recept za taj čuveni foie gras kojeg su nas učili pripremati Francuzi, no danas evo nešto puno jednostavnije i možda uobičajenije za naše podneblje - pašteta od pilećih jetrica. Iznenadili biste se koliko je ovo jdnostavno za pripremu, i ukusno. Možete ju pripremati na isti način kao foie gras, no ovaj recept je dosta jednostavniji.
Ukoliko volite ovakva jela, preporučam da ju pripremite dan prije posluživanja i pustite da odstoji barem preko noći u hladnjaku. Možete ju poslužiti na krekerima, bruschettama ili na slatkastom kruhu s orašastim plodovima... Slatkasti se okusi odlično slažu s ovakvim paštetama.
- 350 g pilećih jetrica (bez srca)
- 100 g maslaca
- 1 ljutika
- 1 žličica majčine dušice
- 75 ml prošeka
- 75 ml vrhnja za kuhanje
- 1/2 žličice soli
- papar
1. Jetrica očistite od žilica i narežite na manje komadiće.
2. U dubljoj tavi zagrijte kockicu maslaca (od ovih 100 g) i dodajte sitno sjeckanu ljutiku i začine. Zatim dodajte pripremljena jetrica i pirjajte, povremeno podlijevajući, dok ne budu gotova.
3. Pustite da se sve zajedno prohladi i stavite u multipraktik.
4. Prošek malo reducirajte na tavi kako biste dobili malo gušću smjesu, zatim ga dodajte ostalim sastojcima u multipraktik, zajedno s vrhnjem za kuhanje. Izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Dodajte preostali maslac i ponovo izmiksajte. Ukoliko je potrebno, dodatno začinite po svom ukusu.
5. Ostavite u hladnjaku preko noći, sutradan poslužite.
No comments:
Post a Comment