Ljeto je, iako još ne kalendarski, ali vjerujem da se slažete kako je savršeno vrijeme za osvježavajuće kolače bez pečenja.
Podloga ovog kolača u principu je ista kao za čiz, a krema je parfeasta/sirasta :) Po vrhu možete poslagati voće o izboru, a možete ga i ukuhati u voćni umak, ili svježe voće zaliti preljevom. Najbolje da kolač napravite minimalno nekoliko sati prije nego ga planirate poslužiti. Ja sam ga u nedostatku vremena pustila da se hladi 2 sata pa mi se malo teže odvojio od kalupa. No, ako nemate vremena, preporučam da kalup obložite prozirnom ljepljivom folijom i lakše ćete ga odlijepiti od kreme.
Podloga:
- 190 g keksa s maslacem (petit)
- 90 g maslaca
Krema:
- 500 g svježeg kremastog sira
- 250 ml vrhnja za šlag
- 1 vrećica Dolcela želatine
- sok 1/2 limuna
- 1/4 žličice naribane limunove korice
- 150 g šećera u prahu
- 2 Dolcela vanilin šećera
Voće po izboru
Kekse sameljite i pomiješajte s maslacem pa utisnite u kalup. Stavite u hladnjak dok pripremite kremu.
Kremasti sir izmiksajte sa šećerom u prahu. Dodajte sok pola limuna i vanilin šećer. Vrhnje za šlag posebno umutite i sjedinite sa sirom. Želatinu pripremite po uputi s vrećice i umiješajte ju u kremu.
Kremu ravnomjerno rasporedite po podlozi od keksa. Po kolaču složite voće i ostavite nekoliko sati u hladnjaku prije posluživanja.
No comments:
Post a Comment