Pages

.

Desert od jogurta i malina


Ljetni deserti uvijek su mi najdraži, jer najčešće uključuju svježe, sezonsko voće i kreme, a ne uključuju pećnicu. Upravo je takav ovaj desert u čaši, izvrstan za ljetna druženja. Osim toga, ovu kremu možete iskoristiti u kolačima i tortama.

Glavna zvijezda je tu, osim malina i jogurta, Dolcela želatina u prahu, bez koje bi kremasti ljetni deserti bili gotovo nezamislivi. U nastavku možete pogledati i video verziju recepta, u kojoj je prikazano kako se radi coulis od malina. Coulis je samo fancy francuska riječ za voćni umak bez koštica. Dakle, pravilo je da ga se dobro procijedi kako biste dobili glatki umak kojeg koristimo u desertima i kolačima, ne suviše rijedak i ne suviše gust.
U nastavku pogledajte i video recept (ili na ovom linku), a ostale video recepte možete popratiti na BiteMyCake youtube kanalu.




1. Dolcela šlag 5+ vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Jogurt izmiksajte sa šećerom, naribanom koricom 1 limuna i vanilin šećerom. Sjedinite sa šlagom. Želatinu pripremite po uputi s vrećice i umiksajte u smjesu.
2. Napravite coulis od malina: 200 g malina pomiješajte s 2 žlice vode i 1 žlicom šećera u prahu. Dodajte mrvicu limunovog soka i kuhajte na laganoj vatri dok se maline potpuno ne raspadnu i dobijete tekuću smjesu. Smjesa ne smije biti prerijetka, ali ni pregusta, treba se moći preliti po desertu. Zatim ju procijedite kroz sitno sito kako biste se riješili koštica.
3. Slaganje deserta: u čašu na dno stavite nekoliko žlica kreme, po tome posložite svježe maline pa prelijte umakom od malina. Na to ponovo ide red kreme, red svježih malina i umak od malina. Ponavljajte do vrha čaše. Desert možete poslužiti odmah, ili pričekati da se ohladi i da želatina učini svoje. U tom slučaju, krema će biti konzistencije moussea.

No comments:

Post a Comment